Een veilige en betrouwbare cloud

ISO 27001, NEN 7510 en ISAE3402 certificering

Veiligheid en betrouwbaarheid zijn belangrijk. Niet alleen voor u, maar ook uw klanten vinden het belangrijk dat informatiebeveiliging door de hele keten is gewaarborgd. De keten is immers zo sterk als de zwakste schakel. Daarom is Fundaments ISO 27001:2013 en NEN 7510:2011 gecertificeerd. Uiteraard hebben wij ervoor gezorgd dat de datacenters óók ISO 27001 gecertificeerd zijn.

Certificering

ISO IEC 27001ISO 27001: Informatiebeveiliging

Informatiebeveiliging is van onschatbare waarde en is veel meer dan een goed ingerichte firewall. Informatiebeveiliging begint bij het begrijpen van de noodzaak hiervan en het op waarde schatten van elk deel van die informatie. Dit hebben wij vertaald naar een beleid waar wij ons strikt aan houden. Van een ‘onschuldige’ wijziging in de administratie tot intern werkplekbeleid, van een uitdiensttredingsprocedure tot toegangsbeheer van onze panden. Ook in de datacenters moeten alle processen in kaart zijn gebracht. Dit alles wordt extern en onafhankelijk getoetst en gewaarborgd voor de ISO 27001 certificering. Zo voldoen we aan uw eisen met betrekking tot informatiebeveiliging.

NEN7510: IaaS voor de zorg

Instellingen in de zorg hebben te maken met bijzondere persoonsgegevens, zoals medische gegevens. Dit betekent dat zij een plicht hebben om zeer zorgvuldig met deze gegevens om te gaan. Zorginstellingen mogen de infrastructuur uitbesteden, mits de NEN 7510 normering in acht wordt genomen. Fundaments is NEN 7510 gecertificeerd en kan hierdoor dus ook het perfecte fundament voor instellingen in de zorg bieden. Bij IaaS (Infrastucture as a Service) voor de zorg faciliteren we vaak ook een privénetwerk tussen de vestigingen van de zorginstelling en onze infrastructuur. Zo kan er ook zonder de minder betrouwbare internetverbinding veilig en betrouwbaar worden geprofiteerd van alle voordelen van de cloud.

ISAE3402: assurance standaard voor outsourcing

Organisaties besteden activiteiten uit aan dienstverleners. Deze service organisaties nemen steeds vaker cruciale bedrijfsprocessen over. Een verstoring in deze processen kan belangrijke invloed hebben op de continuïteit van deze gebruikersorganisaties. Organisaties willen daarom zekerheid; asssurance over belangrijke aspecten zoals risico management, de interne beheersing of bijvoorbeeld data integriteit. ISAE 3402 is de internationale assurance standaard voor zekerheid bij outsourcing.

Aanvullende mogelijkheden

Naast de zaken die beleidsmatig en procedureel worden gefaciliteerd zijn er meer opties om de informatie te beveiligen, bijvoorbeeld:

  • Fortinet firewall – Fundaments maakt gebruik van o.a. Fortinet (Fortigate) firewalls met Intrusion Detection System (IDS) en Intrusion Prevention System (IPS). Het zelf plaatsen van een (virtuele) appliance behoort, vanzelfsprekend, ook tot de mogelijkheden.
  • LAN – Uw bestaande bedrijfsnetwerk kan worden gekoppeld op de vCloud bij Fundaments. Of dit nu KPN, Verizon, Ziggo, NDIX of een darkfiber is. Zo koppelt u een private verbinding met een public cloud.
  • VPN – Indien er geen LAN-mogelijkheden zijn kan er gebruik worden gemaakt van VPN om een beveiligde verbinding op te zetten tussen het netwerk elders en de vCloud bij Fundaments.

Wilt u meer weten over de maatregelen rondom veiligheid en betrouwbaarheid bij Fundaments, neem dan gerust contact met ons op. Wij beantwoorden uw vragen graag.

Meer weten over veiligheid en betrouwbaarheid?
Een sprong voorwaarts
“Door gebruik te maken van het platform en de expertise van Fundaments hebben we als bedrijf een sprong voorwaarts gemaakt in de professionalisering van ons deel van de keten."
Jeroen Mahler
Managing Director bij CoBrowser
Steengoede flexibiliteit
“De steengoede flexibiliteit van Fundaments is ook een belangrijke factor. Met de instelling dat iets eerst gefixed moet zijn en dat we dan pas over de factuur gaan praten, helpen ze ons enorm.”
Jeroen Mahler
Managing Director bij CoBrowser
Moderne slimme firewall
"Wij zochten een oplossing die ons helpt om iedere mogelijke vector-aanval te kunnen verdedigen. We hadden vooral behoefte aan een moderne en slimme firewall. Met het aanbod van Fundaments voor de Next Generation Redundant Firewall, die gebaseerd is op de technologie van Fortinet, hebben we nu precies wat we zochten. Voor ons was het een logische keuze.”
Maarten Huijs
Engineer bij Kempen Automatisering
Vertrouwen op een partner
"Soms is specifieke kennis noodzakelijk. Daarnaast is het niet altijd rendabel die kennis zelf in huis te halen. Dan is het goed als je kunt vertrouwen op een partner die je daarin ontzorgt, thuis is in de materie en niet voor alles direct een rekening stuurt. Die partner gaat open met je in gesprek: wat wil je, hoe kunnen we dat samen aanvliegen en hoe kunnen we dat oplossen. Dat is wat Fundaments doet."
Richard Hagen
van de Rolf groep
Meerdere fysieke locaties
"Als de klant bijvoorbeeld zijn data met het oog op DR op meerdere fysieke locaties wil hebben ondergebracht, kan dat ook. Maar of het nu om maatwerk gaat of om de uitgekiende standaard opties: hij heeft er geen omkijken naar. Dat is toch wel het mooie aan de nieuwe manieren van BU en DR."
Michel Erkens en Alexander van Bruchem
van Onguard
Goede oplossing met minder kosten
“Als je de connectiviteitskosten, dus de private verbindingen, ziet als onderdeel van een migratie naar de cloud, waarbij je geen eigen hardware en onderhoud meer nodig hebt, je verzekeringspremie omlaag kan en de energiekosten op de zaak kan afnemen, zul je zien dat dit echt een goede oplossing is.”
Jeroen Bruggeman
Enterprise Administrator bij CNS-IT
Veiligheid op nr. 1
Bij CoBrowser hebben ze gemerkt dat er in de markt nogal een verschil is in hoe partijen met veiligheid omgaan. “Er zijn bedrijven die dit minder belangrijk vinden. Voor ons is het echter essentieel dat wij een partner vinden die daar ook mee bezig is. Daarom hebben wij ook voor Fundaments gekozen. Veiligheid is een heel natuurlijk onderdeel van onze samenwerking.”
Frank Leegstra
Directeur en Security Officer bij CoBrowser