search Search by theme
search

VMworld – dag 2

De dag van de Keynotes

Dag twee van VMworld is gevuld met vele Keynotes. Hierdoor krijgen we een mooie inkijk in de strategie van VMware in de vorm van aankondigingen en demonstraties. Deze strategie is op te delen in vier pijlers; Cloud, Mobile, Artificial Intelligence (AI) en Edges. Daarnaast zijn er enkele interessante aankondigen gedaan. Welke dit zijn leest u hieronder.

VMworld

Cloud en Artificial inteligence voor meer veiligheid

Onder de pijler Cloud is een nieuwe aankondiging gedaan voor een compleet beschermde omgeving: vSphere Platinum. Hierbij wordt app defense gekoppeld aan het virtualisatieplatform. Dit geeft een compleet inzicht in alle processen tussen en in virtuele machines. Daarnaast wordt gedrag geanalyseerd met Artificial Intelligence om zo het learn, lock en adapt mechanisme toe te passen op een virtuele machine farm. Voor Fundaments een hele mooie manier om direct een zwaarbeveiligd bouwblok voor virtuele machines aan te bieden.

CloudHealth

Natuurlijk worden er op zo’n dag ook veel aankondigingen gedaan. Bijvoorbeeld ook de overname van CloudHealth Technologies, wat resulteerde in het CloudHealth-platform. Dit platform helpt om een overzicht te krijgen van efficiënt gebruik van alle cloudplatformen. Daarbij geeft het inzicht in gebruik en helpt bij de optimalisatie hiervan.

Samenwerking IBM

Een andere aankondiging is de samenwerking van VMware met IBM op een vergelijkbare manier als met AWS. Dit is een interessante ontwikkeling die we zeker blijven volgen. Betekent dit bijvoorbeeld dat VMware wil groeien en een vuist maken met AWS en IBM tegen Azure en Google? Of is het juist IBM die zijn focus op de hypervisor verlegd? Ze hebben immers met RedHat KVM in huis.

Netwerk met NSX-T

Verder wordt er hard ingezet op netwerk met NSX-T. Dit om aan de ene kant in te zetten op het koppelen van alle clouds, en aan de andere kant om ook edge devices, zoals IOT-apparaten te koppelen aan infrastructuur.

Overname Heptio

Tot slot is een overname van Heptio aangekondigd. Hiermee wordt expertise in het draaien van en schaalbaar uit kunnen rollen van, door Kubernetes beheerde, containers ingekocht. Een mooie toevoeging voor alles rondom het uitrollen van container services. Hierin is VMware de ‘dialtone’ voor Heptio.

Dag twee van VMworld was ook weer een interessante dag. Op naar dag drie van VMworld in het prachtige Barcelona!

Wilt u hier meer over weten neem dan gerust contact met ons op door te bellen naar 088 4227 227 of stuur een mail naar info@fundaments.nl.