search Search by theme
search

VMworld – dag 1

Voor de partners van VMware

Elk jaar bezoekt een deel van het Fundamentsteam VMworld in Barcelona. Zo ook dit jaar. Vandaag is de eerste dag die traditioneel in het teken staat van de partners van VMware. Er werden interessante ontwikkelingen gedeeld, waarvan we er graag enkele met u delen.

Feedback en roadmaps

Als VMware Service Provider Partner is het voor ons zeer interessant om op deze eerste dag te zien waar VMware mee bezig is in haar strategie. Daarnaast is het de uitgelezen plek om contact te leggen met alle productmanagers van VMware en feedback te geven op de roadmaps en plannen. Zo was er vandaag een Technical Advisory Board voor alle Europese Serviceproviders. Hierin werden een heel aantal ontwikkelingen besproken.

Integratie en koppelingen

Centraal in de besproken ontwikkelingen staat de integratie van diensten binnen de vCloud Director portal, het portaal waar vanuit Fundaments haar IAAS-diensten aanbiedt. De multicloud strategie wordt gekoppeld aan de ontwikkeling van deze portal, zodat het steeds meer mogelijk wordt om alle typen van cloudinfrastructuren te koppelen. Hiermee ontstaat een platform waarin we, als Fundaments met haar partners, gezamenlijk de workloads op iedere cloud kunnen gaan aanbieden. Centraal in deze koppeling staat het netwerk. Ook daar zien we dat de ontwikkeling in de NSX-netwerktechnologie een veelvoud aan mogelijkheden met zich mee brengt: van koppeling met de hyperscale cloud providers tot aan het koppelen van IOT-data uit internet gekoppelde apparaten en sensoren.

Verdere ontwikkelingen

Naast multicloud, is er ook stil gestaan bij de ontwikkelingen in back-up integraties, disaster recovery technologie, aanvullende storage as a servicediensten en het bieden van de Container Services met Kubernetes. Vooral deze laatste service is voor Fundaments heel interessant, omdat we een container platformdienst aan het ontwikkelen zijn en begin 2019 willen gaan aanbieden.

Aansluitende strategie

We kunnen op basis van deze dag concluderen dat de strategie aansluit op die van Fundaments en dat we op korte termijn meer integraties kunnen gaan aanbieden in multicloud oplossingen vanuit een zeer gebruiksvriendelijke HTML5 interface.

Wilt u meer weten over VMworld of de diensten van Fundaments? Neem dan contact met ons op door te bellen naar 088 4227 227 of stuur een mail naar info@fundaments.nl.