Migratie

Veel partijen doen onnodig moeilijk over migraties, om op die manier uren te kunnen schrijven of om ellenlange consultancy trajecten te verkopen. Zonde, omdat dit de klant alleen maar cloudstrofobisch maakt. Het migreren van data hoeft helemaal niet zo moeilijk te zijn.

verbindingen bij migratie

Eenvoudig migreren

Fundaments biedt, voor de overstap naar haar cloud infrastructuur, verschillende mogelijkheden om eenvoudig te migreren. Daarnaast kan de gebruikte software ook worden ingezet om tussen datacentra zogenaamde failover scenario’s te realiseren. Deze kunnen vervolgens weer gebruikt worden voor disaster recovery. Dankzij deze slimme software zijn zowel migratie als disaster recovery eenvoudig te realiseren en is inter-cloud migratie geen kwestie meer van weken, maar van uren werk.

Voor zowel de migratie als de disaster recovery maakt Fundaments gebruik van dezelfde software. Hierdoor is het mogelijk om één of meerdere virtuele machines te configureren met een vooropgezet plan, waarin wordt aangegeven wat de Recovery Point Objective (RPO) is. Deze kan geconfigureerd worden tussen enkele seconden en een dag. Na configuratie zorgt de software er vervolgens voor dat de data binnen de virtuele machines aan de primaire en secundaire zijde synchroon blijft.

Eén klik op de knop

In het geval van migratie kan letterlijk met één klik op de knop gewisseld worden tussen de primaire en secundaire cloud, waardoor de failover wordt ingezet. De software configureert vervolgens de rest, waarbij in enkele minuten de virtuele machine geheel gesynchroniseerd wordt en weer opstart op de secundaire locatie. Bij een disaster recovery scenario wordt ditzelfde principe gebruikt. Daarbij is het zelfs mogelijk om de rollen tussen primaire en secundaire locatie te wisselen, waardoor een failover dus ook terug te draaien is.

Testen tijdens productie

Uiteraard zijn, zowel in de migratie als in de disaster recovery scenario’s, ook tests uit te voeren om te zien of een migratie goed verloopt. Hierbij gaat alles hetzelfde als in een niet-test scenario, alleen zonder uitschakeling van de primaire kant en het daarna starten van de virtuele omgeving, gekoppeld aan een testnetwerk, aan de secundaire kant. Hiermee is aan te tonen of het geconfigureerde uitwijkscenario ook daadwerkelijk aan de verwachting voldoet.

Drempels wegnemen

Met de toepassing van de migratie en disaster recovery software kan Fundaments een enorme drempel wegnemen in de migratie naar de cloud, maar ook tussen clouds en zelfs – mocht het niet bevallen – de migratie terugdraaien.

Alle voordelen op een rijtje

  • Eén oplossing voor beide scenario’s: migratie en disaster recovery;
  • Configuratie van ieder scenario met een aantal muisklikken;
  • Daadwerkelijke migratie met één druk op de muisknop;
  • Mogelijkheid om migratie en disaster recovery te testen tijdens productie;
  • Maximale flexibiliteit tussen clouds.

Meer weten over migratie of disaster recovery? Neem dan contact met ons op.

Lees ook over de rol van de verbindingen bij een migratie.

Op de juiste manier migreren naar de cloud?
Een sprong voorwaarts
“Door gebruik te maken van het platform en de expertise van Fundaments hebben we als bedrijf een sprong voorwaarts gemaakt in de professionalisering van ons deel van de keten."
Jeroen Mahler
Managing Director bij CoBrowser
Steengoede flexibiliteit
“De steengoede flexibiliteit van Fundaments is ook een belangrijke factor. Met de instelling dat iets eerst gefixed moet zijn en dat we dan pas over de factuur gaan praten, helpen ze ons enorm.”
Jeroen Mahler
Managing Director bij CoBrowser
Moderne slimme firewall
"Wij zochten een oplossing die ons helpt om iedere mogelijke vector-aanval te kunnen verdedigen. We hadden vooral behoefte aan een moderne en slimme firewall. Met het aanbod van Fundaments voor de Next Generation Redundant Firewall, die gebaseerd is op de technologie van Fortinet, hebben we nu precies wat we zochten. Voor ons was het een logische keuze.”
Maarten Huijs
Engineer bij Kempen Automatisering
Vertrouwen op een partner
"Soms is specifieke kennis noodzakelijk. Daarnaast is het niet altijd rendabel die kennis zelf in huis te halen. Dan is het goed als je kunt vertrouwen op een partner die je daarin ontzorgt, thuis is in de materie en niet voor alles direct een rekening stuurt. Die partner gaat open met je in gesprek: wat wil je, hoe kunnen we dat samen aanvliegen en hoe kunnen we dat oplossen. Dat is wat Fundaments doet."
Richard Hagen
van de Rolf groep
Meerdere fysieke locaties
"Als de klant bijvoorbeeld zijn data met het oog op DR op meerdere fysieke locaties wil hebben ondergebracht, kan dat ook. Maar of het nu om maatwerk gaat of om de uitgekiende standaard opties: hij heeft er geen omkijken naar. Dat is toch wel het mooie aan de nieuwe manieren van BU en DR."
Michel Erkens en Alexander van Bruchem
van Onguard
Goede oplossing met minder kosten
“Als je de connectiviteitskosten, dus de private verbindingen, ziet als onderdeel van een migratie naar de cloud, waarbij je geen eigen hardware en onderhoud meer nodig hebt, je verzekeringspremie omlaag kan en de energiekosten op de zaak kan afnemen, zul je zien dat dit echt een goede oplossing is.”
Jeroen Bruggeman
Enterprise Administrator bij CNS-IT
Veiligheid op nr. 1
Bij CoBrowser hebben ze gemerkt dat er in de markt nogal een verschil is in hoe partijen met veiligheid omgaan. “Er zijn bedrijven die dit minder belangrijk vinden. Voor ons is het echter essentieel dat wij een partner vinden die daar ook mee bezig is. Daarom hebben wij ook voor Fundaments gekozen. Veiligheid is een heel natuurlijk onderdeel van onze samenwerking.”
Frank Leegstra
Directeur en Security Officer bij CoBrowser