Shared IaaS van Fundaments

De Shared IaaS zit tussen een public en een private cloud in, omdat het als het ware een gedeelde private cloud is. Dit betekent dat de infrastructuur wordt gebruikt door verschillende organisaties.

Met Infrastructure as a Service (IaaS) is het mogelijk om meerder klanten / gebruikers te laten draaien op dezelfde fysieke hardware. Dit noemen we Shared IaaS. Door virtualisatie toe te passen op de fysieke server worden diverse virtuele servers gecreëerd.

Shared IaaS

Eerlijk delen

Het servervirtualisatieproces creëert meerdere virtuele servers die op de onderliggende fysieke server draaien. De software die deze taak uitvoert – de hypervisor – heeft als taak om de toegang van de verschillende virtuele servers tot de fysieke bronnen in te plannen. Elke virtuele server is onbewust van het feit dat het naast andere virtuele servers draait, omdat deze alleen zijn eigen virtuele hardware kan zien. Het heeft geen toegang tot de processor, het geheugen of de schijfopslag van de andere virtuele servers. Door deze scheiding van virtuele servers kunnen IaaS-providers meerder klanten naast elkaar op dezelfde fysieke hardware laten draaien.

Shared IaaS is een perfecte optie voor organisaties die beginnen met serverhosting en die grote investeringsuitgaven willen vermijden. U gebruikt tenslotte maar een deel van de hardware, zoals CPU, geheugen en opslag. En dat bespaart u een hoop kosten, omdat deze worden verdeeld tussen de verschillende gebruikers.

Groeien

De perfecte cloud voor uw organisatie, daar gaan we voor. Daarom is het van belang dat uw IaaS-omgeving met u mee kan groeien. Door het flexibele karakter van Shared IaaS gaat dat heel natuurlijk. Op- of afschalen is dan ook geen probleem. En mocht blijken dat u zodanig groot groeit dat private IaaS beter geschikt wordt, dan is dit dankzij de virtualisatie ook makkelijk te regelen.

Veiligheid

De veiligheidseisen zijn voor alle IaaS-typen gelijk, of u nu Shared, Private, Public of Hybride IaaS afneemt. Hoe die beveiliging er bij een Shared IaaS uitziet, maken we u graag duidelijk met de volgende vergelijking. Een Shared IaaS kunt u zien als een groot appartementencomplex met daarin verschillende bewoners. Elke huurder gebruikt de algemene ruimtes zoals de parkeerplaats, receptie en lift (te vergelijken met het geheugen, de opslag en de CPU van de onderliggende hardware) en behoudt toch de privacy van zijn eigen appartement (de virtuele machine). Het hele blok is uitgebreid beveiligd met beveiligde parkeerplaatsen, een gecodeerde toegang aan de voorkant, een met kaart bediende lift, bewaking en een conciërge. En dat allemaal nog voordat u bij uw eigen voordeur komt, die een kijkgaatje, sloten en een alarm (firewalls, poorten, inbraakdetectie, preventieapparaten, fulltime monitoring) heeft.

De voordelen op een rij:

  • Flexibele bouwstenen voor servers, applicaties en diensten;
  • Volledig onafhankelijk en 100% gespecialiseerd in cloudinfrastructuur;
  • Fundament voor private, publieke en hybride cloud;
  • Uitsluitend gebruik van bewezen technologie;
  • Gebruik van hoogwaardige, Nederlandse datacenters;
  • Enterprise Support;
  • Pay As You Go pricing;
  • Eenvoudig op- en afschalen;
  • Compleet gecertificeerd;
  • Maximale beveiliging;

Klaar voor een flexibel cloudfundament?

Wilt u ook ervaren wat een ideaal fundament voor uw cloud betekent? Of met ons sparren over hoe we uw IaaS-behoefte volledig naar uw wens invullen, nu en in de toekomst?

Onze experts adviseren u graag of we activeren natuurlijk een demo-account. Neem contact met ons op via info@fundaments.nl of bel naar 088 4 227 227.

Wilt u ook Shared Cloud van Fundaments?
Een sprong voorwaarts
“Door gebruik te maken van het platform en de expertise van Fundaments hebben we als bedrijf een sprong voorwaarts gemaakt in de professionalisering van ons deel van de keten."
Jeroen Mahler
Managing Director bij CoBrowser
Steengoede flexibiliteit
“De steengoede flexibiliteit van Fundaments is ook een belangrijke factor. Met de instelling dat iets eerst gefixed moet zijn en dat we dan pas over de factuur gaan praten, helpen ze ons enorm.”
Jeroen Mahler
Managing Director bij CoBrowser
Moderne slimme firewall
"Wij zochten een oplossing die ons helpt om iedere mogelijke vector-aanval te kunnen verdedigen. We hadden vooral behoefte aan een moderne en slimme firewall. Met het aanbod van Fundaments voor de Next Generation Redundant Firewall, die gebaseerd is op de technologie van Fortinet, hebben we nu precies wat we zochten. Voor ons was het een logische keuze.”
Maarten Huijs
Engineer bij Kempen Automatisering
Vertrouwen op een partner
"Soms is specifieke kennis noodzakelijk. Daarnaast is het niet altijd rendabel die kennis zelf in huis te halen. Dan is het goed als je kunt vertrouwen op een partner die je daarin ontzorgt, thuis is in de materie en niet voor alles direct een rekening stuurt. Die partner gaat open met je in gesprek: wat wil je, hoe kunnen we dat samen aanvliegen en hoe kunnen we dat oplossen. Dat is wat Fundaments doet."
Richard Hagen
van de Rolf groep
Meerdere fysieke locaties
"Als de klant bijvoorbeeld zijn data met het oog op DR op meerdere fysieke locaties wil hebben ondergebracht, kan dat ook. Maar of het nu om maatwerk gaat of om de uitgekiende standaard opties: hij heeft er geen omkijken naar. Dat is toch wel het mooie aan de nieuwe manieren van BU en DR."
Michel Erkens en Alexander van Bruchem
van Onguard
Goede oplossing met minder kosten
“Als je de connectiviteitskosten, dus de private verbindingen, ziet als onderdeel van een migratie naar de cloud, waarbij je geen eigen hardware en onderhoud meer nodig hebt, je verzekeringspremie omlaag kan en de energiekosten op de zaak kan afnemen, zul je zien dat dit echt een goede oplossing is.”
Jeroen Bruggeman
Enterprise Administrator bij CNS-IT
Veiligheid op nr. 1
Bij CoBrowser hebben ze gemerkt dat er in de markt nogal een verschil is in hoe partijen met veiligheid omgaan. “Er zijn bedrijven die dit minder belangrijk vinden. Voor ons is het echter essentieel dat wij een partner vinden die daar ook mee bezig is. Daarom hebben wij ook voor Fundaments gekozen. Veiligheid is een heel natuurlijk onderdeel van onze samenwerking.”
Frank Leegstra
Directeur en Security Officer bij CoBrowser