Public cloud van Fundaments

De solide en betrouwbare Infrastructuur as a Service-diensten van Fundaments vormen een ideale cloudbasis. Onze IaaS (Infrastructure as a Service) diensten bieden gecertificeerde cloudbouwstenen; rekenkracht, werkgeheugen, opslag en verbindingen. Daarnaast nemen Fundamentsspecialisten de volledige verantwoordelijkheid; van inrichting en support tot aanpassingen. Zo kunt u zich volledig focussen op uw kernactiviteiten en daarnaast is op- en afschalen zeer eenvoudig. Bovendien betaalt u alleen wat u daadwerkelijk aan capaciteit gebruikt. Op die manier beschikken u en uw klanten altijd over een hoogwaardige cloudinfrastructuur.

IaaS Public cloud services

Een stabiele en flexibele cloudbasis

Fundaments public cloud

De kernwoorden ‘flexibliteit en schaalbaarheid’ gelden zeker voor een public cloud. Capaciteit is beschikbaar via het Pay As You Go model, waardoor kosten altijd transparant zijn. Hoewel veel organisaties niet-kernapplicaties in de public cloud onderbrengen, wilt u wel grip houden. In dat geval biedt de Fundaments Public Cloud uitkomst. Deze clouddienst wordt ontsloten via vCloud Director van VMware, marktleider op het gebied van virtualisatie. Daarnaast staan wij garant voor de flexibele inrichting en het hoogwaardige beheer van alle relevante netwerkkoppelingen, storage en aanvullende back-up– en disaster recoverydiensten. U deelt weliswaar onderdelen zoals rekenkracht, geheugen en opslag met andere organisaties, maar deze omgevingen zijn wel gescheiden. Binnen ons platform heeft u een eigen cloudomgeving, inclusief maximale beveiliging van data, systemen en applicaties. Extra voordeel van de Fundaments Public Cloud is dat data gegarandeerd in Nederland blijft en dat integriteit van bedrijfs- of klantgegevens gegarandeerd blijft. We hanteren hiervoor een bewerkersovereenkomst en zijn ISO 27001 en NEN7510 gecertificeerd.

Bewezen technologie

De cloudomgevingen van Fundaments zijn standaard gebaseerd op een VMware vCloud Director omgeving. Via Enterprise Support hebben onze specialisten altijd direct toegang tot de engineers van VMware. Zo is er 24/7 inhoudelijke support beschikbaar. Verder is de omgeving gebouwd met bewezen technologie van marktleiders. Zo vertrouwen we op Cisco UCS Blade Systems en Dell PowerEdge Rack Servers. Onze Storage Area Networks (SAN) zijn samengesteld met hardware van DellEquallogic en NetApp.

Transparant afrekenmodel

Voor de Fundaments Cloud geldt het Pay As You Go model. Daarbij is het aantal vRAM en vCPU dat in gebruik is, bepalend voor de prijs. Hetzelfde geldt voor storage. Op- en afschalen is de gehele maand mogelijk, de kosten worden dan naar rato verrekend.

Servicelevels

Voor de beschikbaarheid van de Fundaments infrastructuur geldt een garantie op kalendermaandbasis. Met een SLA geven we keiharde garanties op de verschillende onderdelen, inclusief bijbehorende uptime levels. Verder bieden we 24/7 support. Fundaments hanteert een gezonde overcapaciteit om altijd snel in te kunnen spelen op grote aanvragen voor resources. Verder is alles HA (Highly Available) uitgevoerd om de impact van uitval van een host te minimaliseren. VM’s worden in dit geval automatisch naar een andere host verplaatst. Verder is uw data gegarandeerd veilig opgeslagen in Nederlandse datacentra die, net als wij, voldoen aan de strikte eisen van de ISO 27001:2013 en NEN7510 certificering.

De voordelen op een rij:

 • Flexibele bouwstenen voor servers, applicaties en diensten;
 • Volledig onafhankelijk en 100% gespecialiseerd in cloudinfrastructuur;
 • Fundament voor private, publieke en hybride cloud op maat;
 • Gebruik van hoogwaardige, Nederlandse datacenters;
 • Data blijft altijd binnen Nederlandse datacenters;
 • Enterprise Support; eerst oplossen dan discussiëren;
 • 24/7 bereikbaar;
 • Pay As You Go;
 • Eenvoudig op- en afschalen;
 • Compleet gecertificeerd (ISO en NEN);
 • Maximale beveiliging;
 • Specialist in IaaS.

Klaar voor de juiste public cloud services?

Wilt u ook profiteren van de flexibiliteit die Fundaments public cloud biedt? Onze specialisten helpen u graag om de ideale cloudomgevingen voor uw organisatie te bepalen, in te richten en te beheren. Vanzelfsprekend met alle vrijheid om snel aanpassingen door te voeren. Neem contact met ons op via info@fundaments.nl of bel naar 088 4 227 227. Onderkant formulier

Wilt u ook public IaaS van Fundaments?
Een sprong voorwaarts
“Door gebruik te maken van het platform en de expertise van Fundaments hebben we als bedrijf een sprong voorwaarts gemaakt in de professionalisering van ons deel van de keten."
Jeroen Mahler
Managing Director van CoBrowser
Steengoede flexibiliteit
“De steengoede flexibiliteit van Fundaments is ook een belangrijke factor. Met de instelling dat iets eerst gefixed moet zijn en dat we dan pas over de factuur gaan praten, helpen ze ons enorm.”
Jeroen Mahler
Managing Director van CoBrowser
Moderne slimme firewall
"Wij zochten een oplossing die ons ondersteund om ieder mogelijke vector aanval te kunnen verdedigen. Wij hadden vooral behoefte aan een moderne slimme firewall en met het aanbod van Fundaments voor de Next Generation Redundant Firewall, die gebaseerd is op de technologie van Fortinet, hebben we nu precies wat we zochten. Voor ons was het een logische keuze.”
Maarten Huijs
Engineer bij Kempen Automatisering
Vertrouwen op een partner
"Soms is specifieke kennis noodzakelijk en het is niet altijd rendabel die kennis zelf in huis te halen. Dan is het goed als je kunt vertrouwen op een partner die je daarin ontzorgt, thuis is in de materie en niet voor alles direct een rekening stuurt. Die partner gaat open met je in gesprek: wat wil je, hoe kunnen we dat samen aanvliegen en oplossen. Dat is wat Fundaments doet."
Richard Hagen
van de Rolf groep
Meerdere fysieke locaties
"Als de klant bijvoorbeeld zijn data met het oog op DR op meerdere fysieke locaties wil hebben ondergebracht, kan dat ook. Maar of het nu om maatwerk gaat of om de uitgekiende standaard opties: hij heeft er geen omkijken naar. Dat is toch wel het mooie aan de nieuwe manieren van BU en DR."
Michel Erkens en Alexander van Bruchem
van Onguard
Goede oplossing met minder kosten
“Als je de connectiviteitskosten, dus de private verbindingen, ziet als onderdeel van een migratie naar de cloud, waarbij je geen eigen hardware en onderhoud meer nodig hebt, je verzekeringspremie omlaag kan, de energiekosten op de zaak afnemen en dan zijn er nog wat kostenposten die kleiner worden, dan zal je zien dat dit echt een goede oplossing is.”
Jeroen Bruggeman
Enterprise Administrator bij CNS-IT
Veiligheid op nr. 1
Bij Cobrowser hebben ze gemerkt dat er in de markt nogal een verschil is in hoe partijen met veiligheid omgaan. “Er zijn bedrijven die dit minder belangrijk vinden. Voor ons is het echter essentieel dat wij een partner vinden die daar ook mee bezig is. Daarom hebben wij ook voor Fundaments gekozen. Veiligheid is een heel natuurlijk onderdeel van onze samenwerking.”
Frank Leegstra
Directeur en security officer van CoBrowser
Tijdwinst en aanzienlijk kortere down-time
“De daadwerkelijke down-time bij een migratie kunnen we nu beperken tot enkele minuten in plaats van uren. Dat biedt dus veel voordelen voor onze klanten en dat is natuurlijk het belangrijkste. Daarnaast levert het ook tijdwinst op voor onze engineers.”
Harm Jan Stam
Technical Supervisor bij Oxilion