Private Cloud

Heeft u specifieke wensen voor uw Private Cloud? En wilt u maximale controle over wat er binnen uw cloudomgeving gebeurt? Dan kunt u kiezen voor een op maat gemaakte cloudomgeving, ofwel een Private Cloud. Met een Private Cloud bent u de enige gebruiker van de cloudomgeving, wat leidt tot de hoogste prestaties, maximale beveiliging en flexibiliteit. Kortom; de hoogste garanties in gebruik. Daarnaast voldoet uw organisatie hiermee aan de strikte wetgeving die eisen stelt aan de opslag en locatie van data. 

iaas private cloud

Altijd toegang tot een cloudomgeving op maat

Wat is Private Cloud?

IaaS (Infrastructure as a Service) in de vorm van een Private Cloud is, zoals de naam al zegt, een cloudfundament dat voor één organisatie wordt ingezet en op maat is gemaakt, waardoor u gegarandeerde resources krijgt. Met Private Cloud bepaalt u zelf de regels voor uw cloudcomgeving. Zo kunt u het geheel aanpassen aan uw behoeften en bedrijfsactiviteiten. 

Exclusief

Of u nu software ontwikkelt of systemen beheert, een Private Cloud van Fundaments wordt exclusief voor uw organisatie opgezet en beheerd. Dit kan ook op basis van hardware die op uw bedrijfslocatie draait. Als de hardware in één van onze datacenters staat, regelen wij alles: van aanschaf tot inrichting en beheer. Op die manier is een goed presterende cloudomgeving gewaarborgd, zonder hoge investeringen in kennis en beheer. 

Omdat de Private Cloud bestemd is voor één gebruiker, kan deze geheel naar eigen voorwaarden worden opgesteld. U krijgt dan ook de volledige controle over data, beveiliging en kwaliteit van de dienstverlening. Dat maakt het de veiligste soort cloud.

Transparant afrekenmodel

Onze Private Cloudkostenstructuur is maatwerk. Het afrekenmodel is gebaseerd op een combinatie van de kosten voor hardware en licenties en het gebruik van de VMware producten. 

We maken gebruik van het Pay As You Go model. Daarbij is het aantal vRAM en vCPU dat in gebruik is, bepalend voor de prijs. Hetzelfde geldt voor opslag. Op- en afschalen is de gehele maand mogelijk, de kosten worden dan naar rato van verbruik verrekend.

Servicelevels

Voor de beschikbaarheid van de Fundaments infrastructuur geldt een garantie op kalendermaandbasis. Met een SLA geven we keiharde garanties op de verschillende onderdelen, inclusief bijbehorende uptime levels. Verder bieden we 24/7 ondersteuning vanuit ons Cloud Engineering team. Fundaments hanteert een gezonde overcapaciteit om altijd snel in te spelen op grote aanvragen voor resources. Verder is alles HA (Highly Available) uitgevoerd om de impact van uitval van een host te minimaliseren. Virtuele machines (VM’s) worden in dat geval automatisch naar een andere host verplaatst. 

Verder is uw data gegarandeerd veilig opgeslagen in Nederlandse datacentra die, net als wij, voldoen aan de strikte eisen van de ISO 27001, NEN 7510 en ISAE 3402 certificering.

De voordelen van een Private Cloud van Fundaments: 

 • Gecombineerde of zelfstandige regievoering over uw Private Cloud;
 • Beheer en Service Levels (o.a. SLA & DAP) kunnen maximaal op uw wensen worden geconfigureerd;
 • De hoogste prestaties en best passende beveiliging, omdat u de enige gebruiker bent; 
 • Flexibele bouwstenen voor servers, applicaties en diensten, die als maatwerk worden ingezet;
 • Altijd gegarandeerde resources ter beschikking;
 • Gebruik van hoogwaardige, Nederlandse datacenters: u kunt zelf de locatie bepalen;
 • Enterprise Support; gericht op maximale beschikbaarheid;
 • Continue sturing op maximale klanttevredenheid middels de eXperience Level Agreement;
 • Public Cloud integraties (AWS, Google & Microsoft), zodat er gemakkelijk gekoppeld kan worden met andere clouds;
 • OPEX vs. CAPEX: alleen betalen wat u gebruikt;
 • Fundaments is één van de drie cloudaanbieders in Nederland die het keurmerk ‘Cloud Verified’ van VMware heeft. VMware erkent hiermee de expertise van Fundaments in de toepassing van haar product. 

Technische specificaties:

 • Virtualisatieplatform met toegewezen hardware (servers) op basis van VMware-technologie;
 • Technische realisatie aan de hand van gecertificeerde designs, zowel op hardware als virtualisatie;
 • Ontsloten via vCloud Director of vCenter van VMware;
 • 24/7 ondersteuning vanuit het Cloud Engineering team van Fundaments;
 • Combineerbaar met Fundaments Cloud in een Multi Cloud variant;
 • Hardware kan op maat worden geconfigureerd, op basis van gebruik en groeiverwachting.

Klaar voor een cloudomgeving op maat?

Wilt u ook profiteren van de flexibiliteit van een Private Cloud van Fundaments? Onze specialisten helpen u graag om de ideale combinatie van cloudomgevingen te bepalen, in te richten en te beheren. Vanzelfsprekend met alle vrijheid om snel aanpassingen door te voeren. Neem contact met ons op via info@fundaments.nl of bel naar 088 4 227 227. 

Wilt u ook Private Cloud van Fundaments?
Een sprong voorwaarts
“Door gebruik te maken van het platform en de expertise van Fundaments hebben we als bedrijf een sprong voorwaarts gemaakt in de professionalisering van ons deel van de keten."
Jeroen Mahler
Managing Director bij CoBrowser
Steengoede flexibiliteit
“De steengoede flexibiliteit van Fundaments is ook een belangrijke factor. Met de instelling dat iets eerst gefixed moet zijn en dat we dan pas over de factuur gaan praten, helpen ze ons enorm.”
Jeroen Mahler
Managing Director bij CoBrowser
Moderne slimme firewall
"Wij zochten een oplossing die ons helpt om iedere mogelijke vector-aanval te kunnen verdedigen. We hadden vooral behoefte aan een moderne en slimme firewall. Met het aanbod van Fundaments voor de Next Generation Redundant Firewall, die gebaseerd is op de technologie van Fortinet, hebben we nu precies wat we zochten. Voor ons was het een logische keuze.”
Maarten Huijs
Engineer bij Kempen Automatisering
Vertrouwen op een partner
"Soms is specifieke kennis noodzakelijk. Daarnaast is het niet altijd rendabel die kennis zelf in huis te halen. Dan is het goed als je kunt vertrouwen op een partner die je daarin ontzorgt, thuis is in de materie en niet voor alles direct een rekening stuurt. Die partner gaat open met je in gesprek: wat wil je, hoe kunnen we dat samen aanvliegen en hoe kunnen we dat oplossen. Dat is wat Fundaments doet."
Richard Hagen
van de Rolf groep
Meerdere fysieke locaties
"Als de klant bijvoorbeeld zijn data met het oog op DR op meerdere fysieke locaties wil hebben ondergebracht, kan dat ook. Maar of het nu om maatwerk gaat of om de uitgekiende standaard opties: hij heeft er geen omkijken naar. Dat is toch wel het mooie aan de nieuwe manieren van BU en DR."
Michel Erkens en Alexander van Bruchem
van Onguard
Goede oplossing met minder kosten
“Als je de connectiviteitskosten, dus de private verbindingen, ziet als onderdeel van een migratie naar de cloud, waarbij je geen eigen hardware en onderhoud meer nodig hebt, je verzekeringspremie omlaag kan en de energiekosten op de zaak kan afnemen, zul je zien dat dit echt een goede oplossing is.”
Jeroen Bruggeman
Enterprise Administrator bij CNS-IT
Veiligheid op nr. 1
Bij CoBrowser hebben ze gemerkt dat er in de markt nogal een verschil is in hoe partijen met veiligheid omgaan. “Er zijn bedrijven die dit minder belangrijk vinden. Voor ons is het echter essentieel dat wij een partner vinden die daar ook mee bezig is. Daarom hebben wij ook voor Fundaments gekozen. Veiligheid is een heel natuurlijk onderdeel van onze samenwerking.”
Frank Leegstra
Directeur en Security Officer bij CoBrowser