Private Cloud van Fundaments

Niet alle organisaties willen hun infrastructuur delen met anderen. Om verschillende redenen willen deze organisaties maximale controle hebben over wat er binnen hun omgeving gebeurt. Bijvoorbeeld vanwege kernapplicaties of omdat wetgeving strikte eisen stelt aan de opslag en locatie van data. Of ze willen hun eigen infrastructuur volledig afstemmen op de specifieke behoeften van bedrijfsactiviteiten of performance-eisen en configuraties van kernapplicaties. In andere gevallen is het belangrijk om investeringen in hardware of licenties optimaal te benutten. De keuze valt dan op een eigen, afgeschermde cloudomgeving, ofwel een private cloud.

iaas private cloud

Altijd toegang tot een cloudomgeving op maat

Wat is IaaS private cloud?

IaaS (Infrastructure as a Service) private cloud is, zoals de naam al zegt, een cloudfundament dat door één organisatie wordt gebruikt. Dit kan binnen de muren van de organisatie zijn, maar ook van en naar een andere locatie, al dan niet in beheer van een eigen ICT-afdeling. Het komt vaker voor dat de infrastructuur uitbesteed is aan derden, zoals een organisatie als Fundaments.

Exclusief

Een private cloud van Fundaments voeldoet aan alle eisen die een organisatie heeft. Of u nu software ontwikkelt of systemen beheert, de omgeving wordt exclusief voor uw organisatie opgezet en beheerd. Eventueel ook op basis van hardware die op de bedrijfslocatie draait. Als de hardware in één van onze datacenters staat, regelen wij zo nodig aanschaf, virtualisatie & inrichting en beheer. Op die manier is een goed presterende cloudomgeving gewaarborgd, zonder hoge investeringen in kennis en beheer. Daarbij maken we vanzelfsprekend gebruik van de ervaring die we met onze eigen omgeving hebben opgedaan. En als de situatie verandert, implementeren onze experts de benodigde wijzigingen.

Omdat de private cloud alleen bestemd is voor één gebruiker, kan deze geheel naar eigen voorwaarden worden opgesteld. De gebruiker heeft dan ook de volledige controle over data, beveiliging en kwaliteit van de dienstverlening. Dat maakt het de veiligste soort cloud.

 • Hoge mate van veiligheid
 • Zelf voorwaarden bepalen
 • Vaak snellere verbindingen; lage latency en meer snelheid
 • Volledige controle over data

Transparant afrekenmodel

Net als de service van een Fundaments Private Cloud is ook de kostenstructuur maatwerk. Het afrekenmodel is gebaseerd op een combinatie van de kosten voor hardware en licenties en het gebruik van vCloud Director. Het is ook mogelijk om een ander niveau van licensering toe te passen, bijvoorbeeld als specifieke kenmerken van een licentieniveau niet nodig zijn omdat u die al elders afneemt.

Servicelevels

Voor de beschikbaarheid van de Fundaments infrastructuur geldt een garantie op kalendermaandbasis. Met een SLA geven we keiharde garanties op de verschillende onderdelen, inclusief bijbehorende uptime levels. Verder bieden we 24/7 support. Fundaments hanteert een gezonde overcapaciteit om altijd snel in te spelen op grote aanvragen voor resources. Verder is alles HA (Highly Available) uitgevoerd om de impact van uitval van een host te minimaliseren. VM’s worden in dat geval automatisch naar een andere host verplaatst. Verder is uw data gegarandeerd veilig opgeslagen in Nederlandse datacentra die, net als wij, voldoen aan de strikte eisen van de ISO 27001:2013 certificering en NEN 7510.

De voordelen op een rij:

 • Flexibele bouwstenen voor servers, applicaties en diensten;
 • Volledig onafhankelijk en 100% gespecialiseerd in cloudinfrastructuur;
 • Fundament voor private, publieke en hybride cloud op maat;
 • Gebruik van hoogwaardige, Nederlandse datacenters;
 • Data blijft altijd binnen Nederlandse datacenters;
 • Enterprise Support; eerst oplossen dan discussiëren;
 • 24/7 bereikbaar;
 • Pay As You Go;
 • Eenvoudig op- en afschalen;
 • Compleet gecertificeerd (ISO en NEN);
 • Maximale beveiliging;
 • Specialist in IaaS.

Klaar voor een cloudomgeving op maat?

Wilt u ook profiteren van de flexibiliteit die een cloud op maat biedt? Onze specialisten helpen u graag om de ideale combinatie van cloudomgevingen te bepalen, in te richten en te beheren. Vanzelfsprekend met alle vrijheid om snel aanpassingen door te voeren. Neem contact met ons op via info@fundaments.nl of bel naar 088 4 227 227.

Wilt u ook private IaaS van Fundaments?
Een sprong voorwaarts
“Door gebruik te maken van het platform en de expertise van Fundaments hebben we als bedrijf een sprong voorwaarts gemaakt in de professionalisering van ons deel van de keten."
Jeroen Mahler
Managing Director van CoBrowser
Steengoede flexibiliteit
“De steengoede flexibiliteit van Fundaments is ook een belangrijke factor. Met de instelling dat iets eerst gefixed moet zijn en dat we dan pas over de factuur gaan praten, helpen ze ons enorm.”
Jeroen Mahler
Managing Director van CoBrowser
Moderne slimme firewall
"Wij zochten een oplossing die ons ondersteund om ieder mogelijke vector aanval te kunnen verdedigen. Wij hadden vooral behoefte aan een moderne slimme firewall en met het aanbod van Fundaments voor de Next Generation Redundant Firewall, die gebaseerd is op de technologie van Fortinet, hebben we nu precies wat we zochten. Voor ons was het een logische keuze.”
Maarten Huijs
Engineer bij Kempen Automatisering
Vertrouwen op een partner
"Soms is specifieke kennis noodzakelijk en het is niet altijd rendabel die kennis zelf in huis te halen. Dan is het goed als je kunt vertrouwen op een partner die je daarin ontzorgt, thuis is in de materie en niet voor alles direct een rekening stuurt. Die partner gaat open met je in gesprek: wat wil je, hoe kunnen we dat samen aanvliegen en oplossen. Dat is wat Fundaments doet."
Richard Hagen
van de Rolf groep
Meerdere fysieke locaties
"Als de klant bijvoorbeeld zijn data met het oog op DR op meerdere fysieke locaties wil hebben ondergebracht, kan dat ook. Maar of het nu om maatwerk gaat of om de uitgekiende standaard opties: hij heeft er geen omkijken naar. Dat is toch wel het mooie aan de nieuwe manieren van BU en DR."
Michel Erkens en Alexander van Bruchem
van Onguard
Goede oplossing met minder kosten
“Als je de connectiviteitskosten, dus de private verbindingen, ziet als onderdeel van een migratie naar de cloud, waarbij je geen eigen hardware en onderhoud meer nodig hebt, je verzekeringspremie omlaag kan, de energiekosten op de zaak afnemen en dan zijn er nog wat kostenposten die kleiner worden, dan zal je zien dat dit echt een goede oplossing is.”
Jeroen Bruggeman
Enterprise Administrator bij CNS-IT
Veiligheid op nr. 1
Bij Cobrowser hebben ze gemerkt dat er in de markt nogal een verschil is in hoe partijen met veiligheid omgaan. “Er zijn bedrijven die dit minder belangrijk vinden. Voor ons is het echter essentieel dat wij een partner vinden die daar ook mee bezig is. Daarom hebben wij ook voor Fundaments gekozen. Veiligheid is een heel natuurlijk onderdeel van onze samenwerking.”
Frank Leegstra
Directeur en security officer van CoBrowser
Tijdwinst en aanzienlijk kortere down-time
“De daadwerkelijke down-time bij een migratie kunnen we nu beperken tot enkele minuten in plaats van uren. Dat biedt dus veel voordelen voor onze klanten en dat is natuurlijk het belangrijkste. Daarnaast levert het ook tijdwinst op voor onze engineers.”
Harm Jan Stam
Technical Supervisor bij Oxilion