Fundaments Cloud

De solide en betrouwbare Infrastructure as a Service (IaaS) diensten van Fundaments vormen een ideale cloudbasis. Onze IaaS-diensten bieden gecertificeerde cloudbouwstenen; rekenkracht (vCPU), werkgeheugen (vRAM), opslag en verbindingen. Daarnaast nemen onze specialisten de volledige verantwoordelijkheid; van inrichting en support tot het doen van aanpassingen. 

Met Fundaments Cloud staat uw data veilig in de Nederlandse cloud. Dankzij het groot gedimensioneerde platform kunt u makkelijk op- en afschalen, zodat u alleen betaalt wat u nodig heeft. Daarnaast kan uw cloudomgeving geheel worden ingericht conform de voor uw organisatie geldende wet- en regelgeving. Zo kunt u zich volledig focussen op uw kernactiviteiten en beschikt u altijd over een hoogwaardige cloudinfrastructuur. 

IaaS Fundaments Cloud

Een stabiele en flexibele cloudbasis

Fundaments Cloud

De kernwoorden ‘flexibliteit en schaalbaarheid’ gelden zeker voor de Fundaments Cloud. Capaciteit is beschikbaar via het Pay As You Go model, waardoor kosten altijd transparant zijn. Deze clouddienst wordt ontsloten via vCloud Director van VMware, marktleider op het gebied van virtualisatie. Daarnaast staan wij garant voor de flexibele inrichting en het hoogwaardige beheer van alle relevante netwerkkoppelingenstorage en aanvullende back-up– en disaster recoverydiensten. Binnen ons platform heeft u een eigen cloudomgeving, inclusief maximale beveiliging van data, systemen en applicaties. Extra voordeel van de Fundaments Cloud is dat data gegarandeerd in Nederland blijft en dat integriteit van bedrijfs- of klantgegevens gegarandeerd blijft. We hanteren hiervoor een bewerkersovereenkomst en zijn ISO 27001, NEN 7510 en ISAE 3402 en NEN7510 gecertificeerd.

Bewezen technologie

De cloudomgevingen van Fundaments zijn standaard gebaseerd op een VMware vCloud Director omgeving. Onze Cloud Engineers hebben diepgaande kennis van VMware producten en daarnaast altijd direct toegang tot de engineers van VMware. Zo is er 24/7 inhoudelijke support beschikbaar. Verder is de omgeving gebouwd met bewezen technologie van marktleiders. 

Transparant afrekenmodel

Voor Fundaments Cloud geldt het Pay As You Go model. Daarbij zijn de afgenomen cloudresources die worden gebruikt, bepalend voor de prijs. Op- en afschalen is de gehele maand mogelijk, de kosten worden dan naar rato verrekend. 

Servicelevels

Voor de beschikbaarheid van de Fundaments infrastructuur geldt een garantie op kalendermaandbasis. Met een SLA geven we keiharde garanties op de verschillende onderdelen, inclusief bijbehorende uptime levels. Verder bieden we 24/7 support. Fundaments hanteert een gezonde overcapaciteit om altijd snel in te kunnen spelen op grote aanvragen voor resources. Verder is alles HA (Highly Available) uitgevoerd om de impact van uitval van hardware te minimaliseren. Daarnaast is uw data gegarandeerd veilig opgeslagen in Nederlandse datacentra die, net als wij, voldoen aan de strikte eisen van de ISO 27001, NEN 7510 en ISAE 3402 certificering.

De voordelen van de Fundaments Cloud: 

 • Gecombineerde of zelfstandige regievoering over uw cloud;
 • Beheer en Service Levels (o.a. SLA & DAP) kunnen maximaal op uw wensen worden geconfigureerd;
 • OPEX vs. CAPEX: alleen betalen wat u gebruikt;
 • Flexibele bouwstenen voor servers, applicaties en diensten die eenvoudig op en af te schalen zijn;
 • Fundaments is één van de drie cloudaanbieders in Nederland die het keurmerk ‘Cloud Verified’ van VMware heeft. VMware erkent hiermee de expertise van Fundaments in de toepassing van haar product;
 • Public Cloud integraties (AWS, Google & Microsoft), zodat er gemakkelijk gekoppeld kan worden met andere clouds;
 • Enterprise Support; gericht op maximale beschikbaarheid;
 • Continue sturing op maximale klanttevredenheid middels de eXperience Level Agreement (XLA);
 • Gebruik van hoogwaardige, Nederlandse datacenters: u kunt zelf de locatie bepalen;
 • Hoogwaardige beveiliging gericht op ondersteuning van bedrijfskritische dienstverlening.

Technische specificaties: 

 • VMware vCloud-platform; gegarandeerde resources binnen ons eigen serverplatform;
 • Ontsloten via vCloud Director van VMware;
 • Resources op de nieuwste generatie Dell PowerEdge servers;
 • Opslagtypen met verschillende karakteristieken: voor iedere workload geschikt;
 • 24/7 ondersteuning vanuit het Cloud Engineering team van Fundaments;
 • Combineerbaar met Private Cloud in een Multi Cloud variant;
 • Flexibel op en af te schalen via een selfservice portaal;
 • Maximaal geïntegreerd met back-up en Disaster Recovery-diensten;
 • Uw servers naar eigen inzicht en dimensionering opzetten en beheren.

Klaar voor Fundaments Cloud? 

Wilt u ook profiteren van de flexibiliteit die Fundaments Cloud biedt? Onze specialisten helpen u graag om de ideale cloudomgeving voor uw organisatie te bepalen, in te richten en te beheren. Vanzelfsprekend met alle vrijheid om snel aanpassingen door te voeren. Neem contact met ons op via info@fundaments.nl of bel naar 088 4 227 227. 

Wilt u ook in de Cloud van Fundaments werken?
Een sprong voorwaarts
“Door gebruik te maken van het platform en de expertise van Fundaments hebben we als bedrijf een sprong voorwaarts gemaakt in de professionalisering van ons deel van de keten."
Jeroen Mahler
Managing Director bij CoBrowser
Steengoede flexibiliteit
“De steengoede flexibiliteit van Fundaments is ook een belangrijke factor. Met de instelling dat iets eerst gefixed moet zijn en dat we dan pas over de factuur gaan praten, helpen ze ons enorm.”
Jeroen Mahler
Managing Director bij CoBrowser
Moderne slimme firewall
"Wij zochten een oplossing die ons helpt om iedere mogelijke vector-aanval te kunnen verdedigen. We hadden vooral behoefte aan een moderne en slimme firewall. Met het aanbod van Fundaments voor de Next Generation Redundant Firewall, die gebaseerd is op de technologie van Fortinet, hebben we nu precies wat we zochten. Voor ons was het een logische keuze.”
Maarten Huijs
Engineer bij Kempen Automatisering
Vertrouwen op een partner
"Soms is specifieke kennis noodzakelijk. Daarnaast is het niet altijd rendabel die kennis zelf in huis te halen. Dan is het goed als je kunt vertrouwen op een partner die je daarin ontzorgt, thuis is in de materie en niet voor alles direct een rekening stuurt. Die partner gaat open met je in gesprek: wat wil je, hoe kunnen we dat samen aanvliegen en hoe kunnen we dat oplossen. Dat is wat Fundaments doet."
Richard Hagen
van de Rolf groep
Meerdere fysieke locaties
"Als de klant bijvoorbeeld zijn data met het oog op DR op meerdere fysieke locaties wil hebben ondergebracht, kan dat ook. Maar of het nu om maatwerk gaat of om de uitgekiende standaard opties: hij heeft er geen omkijken naar. Dat is toch wel het mooie aan de nieuwe manieren van BU en DR."
Michel Erkens en Alexander van Bruchem
van Onguard
Goede oplossing met minder kosten
“Als je de connectiviteitskosten, dus de private verbindingen, ziet als onderdeel van een migratie naar de cloud, waarbij je geen eigen hardware en onderhoud meer nodig hebt, je verzekeringspremie omlaag kan en de energiekosten op de zaak kan afnemen, zul je zien dat dit echt een goede oplossing is.”
Jeroen Bruggeman
Enterprise Administrator bij CNS-IT
Veiligheid op nr. 1
Bij CoBrowser hebben ze gemerkt dat er in de markt nogal een verschil is in hoe partijen met veiligheid omgaan. “Er zijn bedrijven die dit minder belangrijk vinden. Voor ons is het echter essentieel dat wij een partner vinden die daar ook mee bezig is. Daarom hebben wij ook voor Fundaments gekozen. Veiligheid is een heel natuurlijk onderdeel van onze samenwerking.”
Frank Leegstra
Directeur en Security Officer bij CoBrowser