VRAAG EEN OFFERTE AAN keyboard_arrow_right

Data Storage

Net als dat u uw geheugen nodig heeft om te kunnen functioneren, hebben computers en andere apparaten ook geheugen nodig. Een plek om data op te slaan en op te halen. Of er nu een e-mail gelezen wordt, een videospel wordt gespeeld of een uitgebreide calculatie wordt gemaakt, in al deze processen is er een constante flow van digitale informatie die opgeslagen en gelezen moet worden. De opslag van deze digitale informatie noemen we data storage.

data storage

Bestanden opslaan in de cloud

Soorten data storage

Data kan op verschillende manieren worden opgeslagen en al deze vormen van opslag noemen we data storage. Veel apparaten hebben hun eigen interne geheugen, maar er zijn ook veel plekken waar data opgeslagen kan worden. Herinnert u zich bijvoorbeeld nog de floppy’s waar u documenten op kon slaan of de CDrom’s die binnen de organisatie werd gedeeld? Tegenwoordig wordt er nog regelmatig gebruik gemaakt van externe harde schijven (of SSD-disks) of tapes gekoppeld aan een file server, maar ook een Flash drive (USB-stick) of een SD-card voor kleinere hoeveelheden data. Echter zijn deze opslagmedia nogal gevoelig voor beschadiging, diefstal of verlies. Daarom wordt steeds meer data opgeslagen in de cloud. Dat betekent dat gegevens op een externe locatie worden bewaard en verwerkt. Omdat de data in de cloud opgeslagen is, kunt u de data overal en altijd bereiken.

Cloudopslag

Cloudopslag biedt veel voordelen. Met de cloudopslag wordt uw data opgeslagen in een datacenter. Vanuit de cloud is de data overal toegankelijk. En dat is makkelijk. Hierdoor is werken op verschillende locaties mogelijk. Werknemers kunnen makkelijk documenten delen en samenwerken aan projecten, zonder dat ze ook daadwerkelijk op dezelfde plek moeten zijn.

Een ander groot voordeel is dat het een ideale plek is voor een (externe) back-up. Hiermee heeft u op een andere locatie dan uw eigen altijd een kopie van uw data. Mocht er op uw eigen locatie bijvoorbeeld brand uitbreken, dan kunt u op een andere locatie toch verder met uw back-up. Wilt u dan gelijk verder waar u gebleven was, dan raden wij u ook disaster recovery aan.

Voordelen van cloud storage:

  • Alle data is opgeslagen op één punt
  • Doordat data bereikbaar is vanuit verschillende locaties, is het delen van data erg gemakkelijk.
  • Realiseren van uitwijk of replicatie wordt door dataopslag vereenvoudigd.

Wilt u graag meer weten over data storage of andere storage solutions van Fundaments. Neem dan gerust contact met ons op via 088 4227 227 of mail naar info@fundaments.nl.

Wilt u ook storage van Fundaments?
Een sprong voorwaarts
“Door gebruik te maken van het platform en de expertise van Fundaments hebben we als bedrijf een sprong voorwaarts gemaakt in de professionalisering van ons deel van de keten."
Jeroen Mahler
Managing Director bij CoBrowser
Steengoede flexibiliteit
“De steengoede flexibiliteit van Fundaments is ook een belangrijke factor. Met de instelling dat iets eerst gefixed moet zijn en dat we dan pas over de factuur gaan praten, helpen ze ons enorm.”
Jeroen Mahler
Managing Director bij CoBrowser
Moderne slimme firewall
"Wij zochten een oplossing die ons helpt om iedere mogelijke vector-aanval te kunnen verdedigen. We hadden vooral behoefte aan een moderne en slimme firewall. Met het aanbod van Fundaments voor de Next Generation Redundant Firewall, die gebaseerd is op de technologie van Fortinet, hebben we nu precies wat we zochten. Voor ons was het een logische keuze.”
Maarten Huijs
Engineer bij Kempen Automatisering
Vertrouwen op een partner
"Soms is specifieke kennis noodzakelijk. Daarnaast is het niet altijd rendabel die kennis zelf in huis te halen. Dan is het goed als je kunt vertrouwen op een partner die je daarin ontzorgt, thuis is in de materie en niet voor alles direct een rekening stuurt. Die partner gaat open met je in gesprek: wat wil je, hoe kunnen we dat samen aanvliegen en hoe kunnen we dat oplossen. Dat is wat Fundaments doet."
Richard Hagen
van de Rolf groep
Meerdere fysieke locaties
"Als de klant bijvoorbeeld zijn data met het oog op DR op meerdere fysieke locaties wil hebben ondergebracht, kan dat ook. Maar of het nu om maatwerk gaat of om de uitgekiende standaard opties: hij heeft er geen omkijken naar. Dat is toch wel het mooie aan de nieuwe manieren van BU en DR."
Michel Erkens en Alexander van Bruchem
van Onguard
Goede oplossing met minder kosten
“Als je de connectiviteitskosten, dus de private verbindingen, ziet als onderdeel van een migratie naar de cloud, waarbij je geen eigen hardware en onderhoud meer nodig hebt, je verzekeringspremie omlaag kan en de energiekosten op de zaak kan afnemen, zul je zien dat dit echt een goede oplossing is.”
Jeroen Bruggeman
Enterprise Administrator bij CNS-IT
Veiligheid op nr. 1
Bij CoBrowser hebben ze gemerkt dat er in de markt nogal een verschil is in hoe partijen met veiligheid omgaan. “Er zijn bedrijven die dit minder belangrijk vinden. Voor ons is het echter essentieel dat wij een partner vinden die daar ook mee bezig is. Daarom hebben wij ook voor Fundaments gekozen. Veiligheid is een heel natuurlijk onderdeel van onze samenwerking.”
Frank Leegstra
Directeur en Security Officer bij CoBrowser