Vraag offerte aan keyboard_arrow_right

Netwerk

Zonder de juiste verbindingen komt u niet in de cloud. Het is tenslotte de connectiviteit die ervoor zorgt dat uw data op de juiste plek komt. Fundaments beheert haar eigen netwerk dat slim is verdeeld over verschillende gecertificeerde datacenters in Nederland. Naast koppelingen naar het internet, biedt Fundaments (private lijn) koppelingen via lokale netwerkmarktplaatsen, zoals: NDIX, GN-IX, FR-IX, R-IX, ZOD-IX en EFX.

Zonder een betrouwbare netwerkconnectiviteit is een server onbereikbaar. Wij vinden het erg belangrijk dat deze verbindingen van de beste kwaliteit zijn. Daarom zetten we Enterprise geclassificeerde merken in voor hardware en zorgen we voor voldoende bandbreedte en redundantie in onze verbindingen.

Zonder de juiste verbindingen komt u niet naar de cloud

Internet

Fundaments heeft, als lid van RIPE, een eigen (internet)netwerk. Daarbij hebben wij directe koppelingen met AMS-IX (koppeling in datacenter Telecity II), NL-IX (koppeling in datacenter Equinix EN1) en diverse transitpartijen. Op die manier houdt Fundaments maximale controle over de bereikbaarheid van productieomgevingen. Tussen alle locaties wordt een redundante ontsluiting gerealiseerd. Koppelingen naar het internet zijn meerdere malen redundant uitgevoerd, om altijd zorg te dragen voor voldoende capaciteit en bereikbaarheid. Een overzicht van het netwerk is hieronder te vinden.

Koppelen via LAN

Als een organisatie de servers van een kantoorlocatie naar de cloudlocatie van Fundaments verplaatst, moeten deze wel veilig en betrouwbaar te bereiken zijn. Dat kan via het internet, maar ook via een private lijn ofwel een LAN-verbinding. Omdat het een private lijn is, heeft deze een hogere veiligheid dan via het internet. Daarom kunt u bij ons ook kiezen voor een LAN-verbinding. Doordat Fundaments aanwezig is in vele datacenters, met aanwezigheid van een groot aantal netwerkleveranciers, is het vaak eenvoudig een private koppeling aan te leggen. Een veel gebruikte manier is daarbij het koppelen met het EU-Open netwerk. Dit netwerk kan binnen datacentra koppelingen slaan op zogenaamde internet exchanges zoals o.a.: NDIX, FR-IX, GN-IX, R-IX, ZOD-IX en EFX.

Meer weten over ons netwerk of Fundaments? Neem dan contact op met ons of lees onze nieuwsberichten over verbindingen.

Meer informatie over het netwerk van Fundaments?
Een sprong voorwaarts
“Door gebruik te maken van het platform en de expertise van Fundaments hebben we als bedrijf een sprong voorwaarts gemaakt in de professionalisering van ons deel van de keten."
Jeroen Mahler
Managing Director van CoBrowser
Steengoede flexibiliteit
“De steengoede flexibiliteit van Fundaments is ook een belangrijke factor. Met de instelling dat iets eerst gefixed moet zijn en dat we dan pas over de factuur gaan praten, helpen ze ons enorm.”
Jeroen Mahler
Managing Director van CoBrowser
Moderne slimme firewall
"Wij zochten een oplossing die ons ondersteund om ieder mogelijke vector aanval te kunnen verdedigen. Wij hadden vooral behoefte aan een moderne slimme firewall en met het aanbod van Fundaments voor de Next Generation Redundant Firewall, die gebaseerd is op de technologie van Fortinet, hebben we nu precies wat we zochten. Voor ons was het een logische keuze.”
Maarten Huijs
Engineer bij Kempen Automatisering
Vertrouwen op een partner
"Soms is specifieke kennis noodzakelijk en het is niet altijd rendabel die kennis zelf in huis te halen. Dan is het goed als je kunt vertrouwen op een partner die je daarin ontzorgt, thuis is in de materie en niet voor alles direct een rekening stuurt. Die partner gaat open met je in gesprek: wat wil je, hoe kunnen we dat samen aanvliegen en oplossen. Dat is wat Fundaments doet."
Richard Hagen
van de Rolf groep
Meerdere fysieke locaties
"Als de klant bijvoorbeeld zijn data met het oog op DR op meerdere fysieke locaties wil hebben ondergebracht, kan dat ook. Maar of het nu om maatwerk gaat of om de uitgekiende standaard opties: hij heeft er geen omkijken naar. Dat is toch wel het mooie aan de nieuwe manieren van BU en DR."
Michel Erkens en Alexander van Bruchem
van Onguard
Goede oplossing met minder kosten
“Als je de connectiviteitskosten, dus de private verbindingen, ziet als onderdeel van een migratie naar de cloud, waarbij je geen eigen hardware en onderhoud meer nodig hebt, je verzekeringspremie omlaag kan, de energiekosten op de zaak afnemen en dan zijn er nog wat kostenposten die kleiner worden, dan zal je zien dat dit echt een goede oplossing is.”
Jeroen Bruggeman
Enterprise Administrator bij CNS-IT
Veiligheid op nr. 1
Bij Cobrowser hebben ze gemerkt dat er in de markt nogal een verschil is in hoe partijen met veiligheid omgaan. “Er zijn bedrijven die dit minder belangrijk vinden. Voor ons is het echter essentieel dat wij een partner vinden die daar ook mee bezig is. Daarom hebben wij ook voor Fundaments gekozen. Veiligheid is een heel natuurlijk onderdeel van onze samenwerking.”
Frank Leegstra
Directeur en security officer van CoBrowser
Tijdwinst en aanzienlijk kortere down-time
“De daadwerkelijke down-time bij een migratie kunnen we nu beperken tot enkele minuten in plaats van uren. Dat biedt dus veel voordelen voor onze klanten en dat is natuurlijk het belangrijkste. Daarnaast levert het ook tijdwinst op voor onze engineers.”
Harm Jan Stam
Technical Supervisor bij Oxilion