Onze datacentra

Datacenterlocaties

Fundaments maakt gebruik van een aantal ISO 27001-gecertificeerde datacenters in Nederland, waartussen verschillende koppelingen mogelijk zijn. Twin (of meer) datacenter concepten zijn eenvoudig te realiseren, waardoor uw cloud op verschillende locaties uitgerold kan worden.

Cloud services vanuit Nederlandse datacenters.

Productielocaties

In Oost-Nederland zijn de productielocaties: Equinix EN1 in Enschede en Previder PDC2 in Hengelo. In West-Nederland maakt Fundaments gebruik van de productielocaties: Equinix AM2 en Interxion AMS7. Tussen alle datacenters beheert Fundaments een eigen redundante netwerkring.

Back-uplocatie

Op de back-uplocatie worden alle back-ups en replica’s van de Archive storage ondergebracht. Waar uw back-uplocatie komt, is afhankelijk van de locatie waar uw productieomgeving draait. Is dit in Oost-Nederland? Dan wordt uw back-uplocatie West-Nederland. Is uw huidige productielocatie West-Nederland? Dan wordt uw back-uplocatie Oost-Nederland. Op die manier zijn de productieomgeving en de back-uplocatie altijd van elkaar gescheiden.

Virtual data center

Een virtual datacenter is een cloudinfrastuctuuroplossingen die specifiek ontworpen is voor de zakelijke cloudbehoeften. Aan de basis liggen de processoren (CPU), geheugen (RAM), opslag en netwerk. Het heeft dus alles wat u kan vinden in een fysiek datacenter, compleet met server, opslagcluster en netwerkcomponenten, alleen dan virtueel. Bij Fundaments kunt u zo’n virtueel data center afnemen is de vorm van IaaS (Infrastructure as a Service). En dat geheel schaalbaar en op maat gemaakt voor uw organisatie.

Wilt u graag eens een kijkje nemen in één van de datacenterlocaties van Fundaments of meer weten over wat Fundaments voor u kan betekenen? Neem contact met ons op.

Meer weten over de datacentra van Fundaments?
Een sprong voorwaarts
“Door gebruik te maken van het platform en de expertise van Fundaments hebben we als bedrijf een sprong voorwaarts gemaakt in de professionalisering van ons deel van de keten."
Jeroen Mahler
Managing Director van CoBrowser
Steengoede flexibiliteit
“De steengoede flexibiliteit van Fundaments is ook een belangrijke factor. Met de instelling dat iets eerst gefixed moet zijn en dat we dan pas over de factuur gaan praten, helpen ze ons enorm.”
Jeroen Mahler
Managing Director van CoBrowser
Moderne slimme firewall
"Wij zochten een oplossing die ons ondersteund om ieder mogelijke vector aanval te kunnen verdedigen. Wij hadden vooral behoefte aan een moderne slimme firewall en met het aanbod van Fundaments voor de Next Generation Redundant Firewall, die gebaseerd is op de technologie van Fortinet, hebben we nu precies wat we zochten. Voor ons was het een logische keuze.”
Maarten Huijs
Engineer bij Kempen Automatisering
Vertrouwen op een partner
"Soms is specifieke kennis noodzakelijk en het is niet altijd rendabel die kennis zelf in huis te halen. Dan is het goed als je kunt vertrouwen op een partner die je daarin ontzorgt, thuis is in de materie en niet voor alles direct een rekening stuurt. Die partner gaat open met je in gesprek: wat wil je, hoe kunnen we dat samen aanvliegen en oplossen. Dat is wat Fundaments doet."
Richard Hagen
van de Rolf groep
Meerdere fysieke locaties
"Als de klant bijvoorbeeld zijn data met het oog op DR op meerdere fysieke locaties wil hebben ondergebracht, kan dat ook. Maar of het nu om maatwerk gaat of om de uitgekiende standaard opties: hij heeft er geen omkijken naar. Dat is toch wel het mooie aan de nieuwe manieren van BU en DR."
Michel Erkens en Alexander van Bruchem
van Onguard
Goede oplossing met minder kosten
“Als je de connectiviteitskosten, dus de private verbindingen, ziet als onderdeel van een migratie naar de cloud, waarbij je geen eigen hardware en onderhoud meer nodig hebt, je verzekeringspremie omlaag kan, de energiekosten op de zaak afnemen en dan zijn er nog wat kostenposten die kleiner worden, dan zal je zien dat dit echt een goede oplossing is.”
Jeroen Bruggeman
Enterprise Administrator bij CNS-IT
Veiligheid op nr. 1
Bij Cobrowser hebben ze gemerkt dat er in de markt nogal een verschil is in hoe partijen met veiligheid omgaan. “Er zijn bedrijven die dit minder belangrijk vinden. Voor ons is het echter essentieel dat wij een partner vinden die daar ook mee bezig is. Daarom hebben wij ook voor Fundaments gekozen. Veiligheid is een heel natuurlijk onderdeel van onze samenwerking.”
Frank Leegstra
Directeur en security officer van CoBrowser
Tijdwinst en aanzienlijk kortere down-time
“De daadwerkelijke down-time bij een migratie kunnen we nu beperken tot enkele minuten in plaats van uren. Dat biedt dus veel voordelen voor onze klanten en dat is natuurlijk het belangrijkste. Daarnaast levert het ook tijdwinst op voor onze engineers.”
Harm Jan Stam
Technical Supervisor bij Oxilion