WHITEPAPER keyboard_arrow_right

DRaaS

Disaster Recovery as a Service (DRaaS) borgt de continuïteit van uw organisatie. Fundaments kan deze dienst compleet beheerd aanbieden, waarbij u maximale transparantie in de status van Recovery Point Objective (RPO) en Recovery Time Objective (RTO) heeft. Testscenario’s zijn eenvoudig te realiseren, waarmee correct functioneren van het uitwijkscenario aangetoond kan worden.

De DraaS-dienst van Fundaments is een belangrijk fundament in uw Business Continuity Plan (BCP), een belangrijk onderdeel van bedrijfsbeleid.

draas

DRaaS van Fundaments

Kopie van complete virtuele omgeving

Bij Disaster Recovery wordt een kopie van de complete virtuele omgeving (data, systemen, netwerken en applicaties) opgeslagen op een andere locatie. De recovery-omgeving wordt daarbij gespiegeld met de primaire omgeving. Hierbij wordt er ook een network plan gemaakt, zodat de recovery-omgeving goed te bereiken is. Mocht de primaire omgeving onbereikbaar worden, dan kan er vanaf de recovery-omgeving verder worden gewerkt.

Om ervoor te zorgen dat een disaster recovery goed verlooptzijn de juiste tools en mensen nodig. Fundaments levert die in de vorm van de juiste Cloud Engineers en de software van Zerto.

Zerto

De software van Zerto wordt gebruikt om een zogenaamde failover te realiseren. Hierdoor is het mogelijk om één of meerdere virtuele machines te configureren met een vooropgezet plan, waarin wordt aangegeven wat de recovery point objective (RPO) is. Deze RPO kan worden geconfigureerd vanaf enkele seconden tot een dag. Na de configuratie zorgt de software er vervolgens voor dat de data binnen de virtuele machines aan zowel de primaire als secundaire omgeving synchroon blijft.

Eén klik op de knop

Met één klik op de knop kan er gewisseld worden tussen de primaire en secundaire omgeving en wordt dus zo de failover ingezet. De software configureert vervolgens de rest, waarbij in enkele minuten de virtuele machine geheel gesynchroniseerd wordt en weer opstart op de secundaire locatie. Daarbij is het mogelijk om de rollen tussen de primaire en secundaire locatie te wisselen, waardoor een failover dus ook terug te draaien is.

Testen tijdens productie

Uiteraard zijn ook tests uit te voeren om te zien of de recovery goed verloopt. Hierbij gaat alles hetzelfde als in een niet-test scenario, alleen zonder uitschakeling van de primaire kant en het daarna starten van de virtuele omgeving, gekoppeld aan een testnetwerk, aan de secundaire kant. Hiermee is aan te tonen dat het geconfigureerde uitwijkscenario ook daadwerkelijk aan de verwachtingen voldoet.

Waarom kiezen voor DRaaS business continuity?

  • Ontvang een volledig geautomatiseerde, snelle en veilige manier voor disaster recovery op een tweede locatie.
  • U biedt uw klanten makkelijk een business continuity plan.
  • Met DRaaS van Fundaments kunt uw klanten één oplossing bieden voor zowel migratie als disaster recovery.
  • U voert testen uit zonder dat uw klant daar enige last van heeft.
  • Biedt maximale flexibiliteit binnen de cloud.
  • Binnen enkele minuten kunnen uw gegevens of die van uw klant worden teruggeplaatst.
  • Mogelijkheid om disaster recovery te optimaliseren. In geval van nood kan uw virtuele infrastructuur bij Fundaments worden opgestart. Zo staat u nooit stil.
  • U weet altijd waar uw gegevens staan. Fundaments werkt namelijk alleen samen met datacenters in Nederland.

Whitepaper over het belang van een disaster recovery beleid

Zien is geloven

Meer weten over de Disaster Recovery as a Service (DRaaS) van Fundaments? Neem contact met ons op, bel naar 088 4227 227 of stuur een e-mail naar info@fundaments.nl.

Een sprong voorwaarts
“Door gebruik te maken van het platform en de expertise van Fundaments hebben we als bedrijf een sprong voorwaarts gemaakt in de professionalisering van ons deel van de keten."
Jeroen Mahler
Managing Director bij CoBrowser
Steengoede flexibiliteit
“De steengoede flexibiliteit van Fundaments is ook een belangrijke factor. Met de instelling dat iets eerst gefixed moet zijn en dat we dan pas over de factuur gaan praten, helpen ze ons enorm.”
Jeroen Mahler
Managing Director bij CoBrowser
Moderne slimme firewall
"Wij zochten een oplossing die ons helpt om iedere mogelijke vector-aanval te kunnen verdedigen. We hadden vooral behoefte aan een moderne en slimme firewall. Met het aanbod van Fundaments voor de Next Generation Redundant Firewall, die gebaseerd is op de technologie van Fortinet, hebben we nu precies wat we zochten. Voor ons was het een logische keuze.”
Maarten Huijs
Engineer bij Kempen Automatisering
Vertrouwen op een partner
"Soms is specifieke kennis noodzakelijk. Daarnaast is het niet altijd rendabel die kennis zelf in huis te halen. Dan is het goed als je kunt vertrouwen op een partner die je daarin ontzorgt, thuis is in de materie en niet voor alles direct een rekening stuurt. Die partner gaat open met je in gesprek: wat wil je, hoe kunnen we dat samen aanvliegen en hoe kunnen we dat oplossen. Dat is wat Fundaments doet."
Richard Hagen
van de Rolf groep
Meerdere fysieke locaties
"Als de klant bijvoorbeeld zijn data met het oog op DR op meerdere fysieke locaties wil hebben ondergebracht, kan dat ook. Maar of het nu om maatwerk gaat of om de uitgekiende standaard opties: hij heeft er geen omkijken naar. Dat is toch wel het mooie aan de nieuwe manieren van BU en DR."
Michel Erkens en Alexander van Bruchem
van Onguard
Goede oplossing met minder kosten
“Als je de connectiviteitskosten, dus de private verbindingen, ziet als onderdeel van een migratie naar de cloud, waarbij je geen eigen hardware en onderhoud meer nodig hebt, je verzekeringspremie omlaag kan en de energiekosten op de zaak kan afnemen, zul je zien dat dit echt een goede oplossing is.”
Jeroen Bruggeman
Enterprise Administrator bij CNS-IT
Veiligheid op nr. 1
Bij CoBrowser hebben ze gemerkt dat er in de markt nogal een verschil is in hoe partijen met veiligheid omgaan. “Er zijn bedrijven die dit minder belangrijk vinden. Voor ons is het echter essentieel dat wij een partner vinden die daar ook mee bezig is. Daarom hebben wij ook voor Fundaments gekozen. Veiligheid is een heel natuurlijk onderdeel van onze samenwerking.”
Frank Leegstra
Directeur en Security Officer bij CoBrowser