Altijd de meest actuele bestanden bij de hand. Wat er ook gebeurt.

Zekerheid. Daar draait het om. Dat mocht er wat gebeuren, u weer snel door kunt met de meest actuele bestanden. File Back-up van SolarWinds maakt dit mogelijk dankzij eenvoudig herstel van bestanden, zodat u altijd een kopie heeft om op terug te vallen. Want als het gaat om de continuïteit van uw organisatie, wilt u geen concessies doen.

cloud backup

Altijd een kopie om op terug te vallen

Back-ups op bestandsniveau

Bij back-ups op bestandsniveau worden er back-ups gemaakt van losse bestanden en databases op de server. Dit maakt het mogelijk om snel en eenvoudig een enkel bestand te herstellen. Het is dus niet nodig om een gehele omgeving terug te zetten.

Snelle hersteltijd

De back-up op bestandsniveau wordt bij Fundaments gedaan door SolarWind Back-Up. Het grote voordeel hiervan is de lage hersteltijd. Met een RTO (Recovery Time Objective) van 150 GB per uur bent u verzekerd van een snel herstel van de benodigde bestanden.

Welke back-upstrategie u kiest is geheel afhankelijk van uw organisatie. Wij adviseren u graag over een passende strategie.

U kunt ervoor kiezen om zelf de volledige verantwoordelijkheid voor de back-ups te dragen, of om dit uit te besteden aan Fundaments.

De voordelen van File Back-up van Fundaments:

 • Beheer, Service Levels en back-upplan (o.a. SLA & DAP) kunnen maximaal op uw wensen worden geconfigureerd;
 • Compleet ontzorgde back-up;
 • Back-ups kunnen naar wens eenmalig of meerdere malen per dag worden gemaakt (retentieschema);
 • Fundaments biedt deduplicatie en compressie bij alle gemaakte back-ups, hierdoor wordt data zo efficiënt mogelijk opgeslagen;
 • Bestanden, mappen en applicatiedata kunnen eenvoudig hersteld worden;
 • Back-updata en productiedata zijn fysiek van elkaar gescheiden;
 • OPEX vs. CAPEX: alleen betalen wat u gebruikt.

Technische specificaties:

 • Volledig geïntegreerd met diverse applicaties;
 • Volledig beheerd door Fundaments;
 • Slimme incrementele back-ups, zodat het back-upproces efficiënt verloopt;
 • Gecodeerde opslag van back-up data voor maximale beveiliging van data;
 • Opgeslagen in Nederland, in gecertificeerde Tier3+ datacenters;
 • Gecodeerd datatransport via toegewezen verbindingen (geen internet);
 • Back-up locatie altijd 50 kilometer verwijderd van productielocatie.

Meer grip op uw back-up:

Wilt u ook altijd uw meest actuele bestanden bij de hand hebben? Onze experts vertellen u graag hoe u uw back-up– en restoreproces toekomstvast inricht. Neem contact met ons op via info@fundaments.nl of bel naar 088 4227 227.

Wilt u ook altijd de meest actuele bestanden bij de hand?
Een sprong voorwaarts
“Door gebruik te maken van het platform en de expertise van Fundaments hebben we als bedrijf een sprong voorwaarts gemaakt in de professionalisering van ons deel van de keten."
Jeroen Mahler
Managing Director bij CoBrowser
Steengoede flexibiliteit
“De steengoede flexibiliteit van Fundaments is ook een belangrijke factor. Met de instelling dat iets eerst gefixed moet zijn en dat we dan pas over de factuur gaan praten, helpen ze ons enorm.”
Jeroen Mahler
Managing Director bij CoBrowser
Moderne slimme firewall
"Wij zochten een oplossing die ons helpt om iedere mogelijke vector-aanval te kunnen verdedigen. We hadden vooral behoefte aan een moderne en slimme firewall. Met het aanbod van Fundaments voor de Next Generation Redundant Firewall, die gebaseerd is op de technologie van Fortinet, hebben we nu precies wat we zochten. Voor ons was het een logische keuze.”
Maarten Huijs
Engineer bij Kempen Automatisering
Vertrouwen op een partner
"Soms is specifieke kennis noodzakelijk. Daarnaast is het niet altijd rendabel die kennis zelf in huis te halen. Dan is het goed als je kunt vertrouwen op een partner die je daarin ontzorgt, thuis is in de materie en niet voor alles direct een rekening stuurt. Die partner gaat open met je in gesprek: wat wil je, hoe kunnen we dat samen aanvliegen en hoe kunnen we dat oplossen. Dat is wat Fundaments doet."
Richard Hagen
van de Rolf groep
Meerdere fysieke locaties
"Als de klant bijvoorbeeld zijn data met het oog op DR op meerdere fysieke locaties wil hebben ondergebracht, kan dat ook. Maar of het nu om maatwerk gaat of om de uitgekiende standaard opties: hij heeft er geen omkijken naar. Dat is toch wel het mooie aan de nieuwe manieren van BU en DR."
Michel Erkens en Alexander van Bruchem
van Onguard
Goede oplossing met minder kosten
“Als je de connectiviteitskosten, dus de private verbindingen, ziet als onderdeel van een migratie naar de cloud, waarbij je geen eigen hardware en onderhoud meer nodig hebt, je verzekeringspremie omlaag kan en de energiekosten op de zaak kan afnemen, zul je zien dat dit echt een goede oplossing is.”
Jeroen Bruggeman
Enterprise Administrator bij CNS-IT
Veiligheid op nr. 1
Bij CoBrowser hebben ze gemerkt dat er in de markt nogal een verschil is in hoe partijen met veiligheid omgaan. “Er zijn bedrijven die dit minder belangrijk vinden. Voor ons is het echter essentieel dat wij een partner vinden die daar ook mee bezig is. Daarom hebben wij ook voor Fundaments gekozen. Veiligheid is een heel natuurlijk onderdeel van onze samenwerking.”
Frank Leegstra
Directeur en Security Officer bij CoBrowser