Leveranciers

Fundaments werkt alleen met bewezen technologieën. Dit betekent dat er alleen Enterprise hardware wordt ingekocht, evenals software van de marktleiders en plaatsing bij ISO27001 gecertificeerde datacenterlocaties. Wij hebben daarom verschillende partnerschappen met de hieronder genoemde leveranciers.

 

Leveranciers

Onze leveranciers

VMware

VMware is een strategische leverancier voor Fundaments. Alle bouwstenen voor de cloud worden met VMware vSphere virtualisatie bij elkaar gehouden en verdeeld onder de gebruikers. De vSphere virtualisatie zorgt voor een zeer stabiel platform met hoge prestaties. Het webportaal dat gebruikt wordt door de Fundaments partners, vCloud Director, biedt de gereedschappen om de perfecte cloud in elkaar te zetten. Als Enterprise serviceprovider heeft Fundaments toegang tot de nieuwste softwareversies en de beste ondersteuning, zodat de dienstverlening op het hoogste niveau aangeboden kan worden.

Dell

Dell is een strategisch leverancier voor Fundaments op het gebied van infrastructuur. Voor zowel computing power als opslagsystemen maakt Fundaments veelvuldig gebruik van Dell’s infrastructuur. Door gebruik van Enterprise klasse hardware, gekoppeld aan de vier uurs pro support van Dell, kan Fundaments haar infrastructuur hoog beschikbaar maken en houden.

Veeam

Veeam software is voor Fundaments de partij wanneer het aankomt op het maken van back-ups van virtuele infrastructuur. Door de oplossing, waarbij het installeren van een agent niet nodig is, kan Fundaments zorgen voor een back-up van een virtueel datacenter.

Cohesity

In de zoektocht naar innovatie en het continu verbeteren van onze diensten heeft Fundaments Cohesity gevonden als nieuwe leverancier voor back-updiensten. Met dit product verbetert Fundaments de back-updienstverlening verder door gebruikers in staat te stellen om zelf het complete back-up- en restoreproces te beheren.

Zerto

Zerto is voor Fundaments de leverancier als het gaat om disaster recovery. Met de Zerto software is het mogelijk om een virtuele omgeving op een zeer eenvoudige manier te beschermen tegen calamiteiten en deze met een muisklik te laten verplaatsen tussen productielocaties.

Netwerkpartners

De volgende netwerkpartners zijn een belangrijk onderdeel van onze dienstverlening:

Cisco

Cisco speelt een belangrijke rol in het core netwerk van onze beide datacenter locaties in Enschede en Hengelo. Hierbij wordt de Nexus 5000 serie ingezet om de netwerkconnectiviteit redundant te ontsluiten naar zowel het internet als naar de verschillende racks in het datacentrum. In Enschede EN1 maken we gebruik van het UCS blade systeem als basis voor het vCloud platform.

Brocade

Brocade wordt door Fundaments ingezet voor de koppeling met onze verschillende internetproviders. Al het BGP-verkeer wordt door de MLX-4E routers van Brocade afgehandeld.

NL-IX

De NL-ix vormt een belangrijk netwerk in Europa. Met meer dan 475 leden en activiteit in meer dan 70 datacentra in Europa vormt dit netwerk een belangrijke rol in de afhandeling van het internetverkeer. Voornamelijk Europees (Nederlands) verkeer gaat via dit knooppunt. Fundaments koppelt in Amsterdam met dit netwerk op een 10 Gbps koppelvlak.

AMS-IX

AMS-IX vormt in Nederland, met 720 leden waarvan 82% buitenlandse partijen, het belangrijkste netwerk wanneer het om internetconnectiviteit gaat. Fundaments koppelt met een 10Gbps verbinding op dit knooppunt.

Hibernia

Hibernia networks voorziet Fundaments van een ander belangrijk netwerk in Nederland; de AMS-ix. Daarnaast voorziet zij Fundaments van de nodige transit connectiviteit, zodat alle locaties op het internet bereikt kunnen worden.

NDIX

De NDIX vormt in oost Nederland een digitale marktplaats voor het ontsluiten van ICT-diensten. Fundaments gebruikt deze marktplaats om klanten te ontsluiten via een private line, die over het NDIX-netwerk loopt. Daarnaast kan Fundaments deze aansluitingen voorzien van een internetverbinding.