Back-up en disaster recovery

Business Continuity

Stilstaan is geen optie. Niet voor u en niet voor uw klanten. Daarom biedt Fundaments diensten als back-up en disaster recovery. Met onze back-updienst zorgt Fundaments ervoor dat er altijd een kopie van alle virtuele servers op een andere datacenterlocatie staat. Zo hoeft u zich geen zorgen meer te maken over het verlies van data. Bij disaster recovery is het zelfs mogelijk om een productielocatie te spiegelen, zodat bij uitval van een productielocatie, vanuit de secundaire (ofwel back-up) locatie kan worden verder gewerkt. Dankzij de slimme software kan er makkelijker worden gewisseld tussen verschillende locaties. Zo staan u en uw klanten niet stil bij calamiteiten.

Back-up

Voor het maken van een back-up van uw virtuele datacentrum, maakt Fundaments gebruik van Veeam. Deze software kan, zonder dat het geïnstalleerd moet worden binnen een virtuele server, een back-up maken van de virtuele server. Door slim gebruik te maken van snapshotting technologie binnen de virtualisatie laag en goed te kijken naar de gewijzigde data, kan een efficiënte back-up reeks worden opgezet. Het datagebruik wordt door technologieën als compressie en deduplicatie verder geminimaliseerd.

Fundaments ziet erop toe dat de back-ups correct worden gemaakt, en test deze regelmatig. Rapportage van deze procedure kan desgewenst worden doorgezet naar een specifiek e-mailadres. Het aantal back-ups en moment van back-up wordt in samenspraak vastgesteld. Het terug halen van data kan op verschillende manieren worden gedaan:

 • VM herstel;
  Het terugzetten van een complete virtuele machine naar het moment van de gemaakte back-up.
 • VM-bestanden herstellen;
  Het terughalen van de bestanden die de virtuele machine vormen: configuratie, disk, snapshot.
 • File level restore;
  Het herstel van bestanden in de virtuele machine (OS en gebruikersbestanden)
 • SQL restore*;
  Elementen uit de SQL-omgeving terugzetten: database, tabel, regels.
 • Exchange restore*;
  Het herstel van Exchange-onderdelen: mailbox, mail.

*) De met een * gemarkeerde opties vereisen toegang tot het operating system van de virtuele machine.

Met het maken van goede afspraken over de responstijd en onze 24/7 bereikbare storingsdienst kunnen we altijd snel handelen bij het geval van een verzoek tot herstel van data.


 

Disaster recovery

Naast het maken van back-ups, biedt Fundaments de optie om een compleet uitwijkscenario op te zetten. Dit wordt gedaan met behulp van Zerto. De software maakt het mogelijk om tussen productielocaties een gespiegelde omgeving op te zetten. Waarbij letterlijk met één muisklik een migratie naar de secundaire locatie kan worden gerealiseerd. Dit kan ook in een test-scenario, zodat zonder risico’s kan worden getest.

Zerto biedt de mogelijkheid om één of meerder virtuele servers op te nemen in een zogenaamde protectiegroep; hierbij wordt de groep gespiegeld naar een opgegeven secundaire locatie. Voor het uitwijken (de zogenaamde failover) kan worden aangegeven hoe het netwerk moet worden geconfigureerd. Daarnaast kan aangegeven worden wat de Recovery Point Objective (RPO) moet zijn, oftewel hoeveel dataverschil mag er tussen productie en secundaire locatie zijn. Zerto biedt hierin de optie om dit slechts een paar seconden te laten zijn!

 

Migratie

Met de Zerto DR software kan Fundaments ook een migratie versimpelen. Voor een aantal klanten hebben we dit reeds succesvol uitgevoerd. Door de bron en doel locaties te configureren als primaire en secundaire locatie; is het migreren van een omgeving letterlijk te starten met een muisklik.

Zelf ervaren

Zien is geloven. Eerst zelf ervaren hoe het werkt? Met een gratis demo-account kunt u zichzelf overtuigen van de dienstverlening van Fundaments. Neem contact met ons op voor een demo-account of prijsinformatie.